Sparta

VVV - Sparta

De midweekse wedstrijd tegen Sparta is er een van grote belangen. VVV probeert zich daar op voor te bereiden door de laatste wedstrijd tegen Feyenoord wat spelers met kleine blessures te sparen. So far so good, een keuze die te billijken lijkt. 3 dagen later gaat het immers om drie oh zo belangrijke punten. Sparta is te pakken, dat is wel duidelijk voor iedereen die de laatste weken een beetje het voetbal volgt. Maar dan komen de eerste berichtjes voorbij, dat de spelers die tegen Feyenoord niet meededen, ook twijfelgevallen zijn voor deze wedstrijd. Dat komt dan ook nog eens bovenop de afwezigheid van Machach. In de aanloop naar de wedstrijd worden dan ook allerlei schietgebedjes en godenverzoekjes gedaan richting de diverse opperwezens van allerlei verschillende religies.

Het mag niet baten, het is duidelijk dat de wedstrijd (in elk geval vanaf de aftrap), niet gehaald gaat worden door Giakoumakis, Guwara en Vito van Crooij. VVV moet de strijd met de Rotterdammers dus aangaan met een gemankeerd elftal. Roemer start op rechts, Arias in de spits. John vervangt Hunte die naar de bank verwezen is. Het middenveld start met Shabani, en achterin is er ook weer het nodige geschuif en gewissel. Schäfer en Gelmi maken plaats voor Swinkels en Kum. De (in mijn optiek) vooraf verwachte overwinning lijkt niet meer zo zeker als ik gedacht had. Knokken voor dat punt dan maar. Vooraf zie ik al de Titel van dit verslag en de foto die erbij hoort: een plaatje uit een disney-film, met de bijbehorende tekst: De Wraak Van Jafar. Die is dus al klaar, de inhoud mag de komende 90 minuten gevuld worden door de spelers op het veld.

De eerste helft gebeurt er over het algemeen weinig in de buurt van de doelen. Sparta heeft een grote kans (Kirschbaum is zoals de laatste weken prima in vorm), Arias kan al de inleiding geven van het verhaal, maar mist de bal vlak voor het doel. Roemer valt wederom op, met snelheid, enkele voorzetten, en een prima actie waarbij hij Donis in stelling brengt. Diens schot wordt gekraakt door een verdediger. VVV heeft schijnbaar niet als enige last van het drukke programma. Oud VVV speler Adil Auassar valt snel genoeg uit, en zijn vervanger mocht na zo’n dikke 10 minuten ook weer het veld verlaten.

Er is een licht overwicht voor Sparta, maar VVV houdt zich met een prima wedstrijdmentaliteit staande, en zodoende blijft het tot aan de pauze 0-0.

Gezien het spelbeeld is het uitermate jammer dat de Venlonaren niet compleet zijn. Dit is een tegenstander waar 3 punten een reële optie zijn.

Na rust wordt Vito gebracht, en VVV toont behoorlijk wat meer dadendrang. Schoten van John en Vito worden gekeerd door de Sparta doelman, en Vito kopt even later ook van dichtbij tegen de keeper op. Bij een corner tracht Donis bij de bal te komen en verstapt zich. Dat lijkt ook weer een zware blessure. De gifbeker moet leeg, want ook Donis kan toegevoegd worden aan het lijstje geblesseerden. Jammer, want hij begon steeds beter zijn draai te vinden op het Venlose middenveld. De Griek is nog niet goed en wel van het veld af, of Vito krijgt de volgende grote kans. Hij moet de bal ineens nemen en haalt vol uit. Naast het doel, waar hij wel nog even Christos Donis raakt die daar nog verzorgd werd. Deze tik komt VVV in elk geval niet ten goede. De dadendrang wordt een stuk minder, en uit het niets is daar ineens een doelpunt voor de Rotterdammers. Thy gaat door op rechts, zet voor en het lijkt erop dat DaGraca de bal makkelijk weg kan werken. Hij raakt de bal echter totaal verkeerd en zo gaat de bal langs de kansloze Kirschbaum. Ook dat nog, het zit niet echt mee. 0-1. De wedstrijd wordt meer open, maar ipv dat VVV wat meer dadendrang laat zien, is het vooral Sparta wat hierna gevaarlijk wordt. Een bal op de paal is een van de grootste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een echt slotoffensief komt er niet meer. Maar de kans op de gelijkmaker nog wel. Hunte krijgt de bal nog op doel, maar de bal mist net iets genoeg snelheid, wat ervoor zorgt dat de doelman nog met een prima reflex de bal uit de benedenhoek kan tikken.

Uitermate ongelukkige nederlaag, waar VVV zeker een punt verdiend had (als niet meer). Feit is echter wel dat juist in deze wedstrijd teveel basisspelers niet aanwezig waren. VVV zit voor deze wedstrijd in elk geval even in de hoek waar de klappen vallen. Veel gelijktijdig geblesseerde basisspelers, dan valt er ook nog een van de betere spelers uit met een ogenschijnlijk zware blessure, en mag je ook nog de 1-0 in het eigen deponeren. Het is te hopen dat snel enkele spelers weer instromen. Komende zondag wacht Fortuna, die inmiddels de gevarenzone ontstegen zijn, en inmiddels steeds vrijer en met meer vertrouwen beginnen te voetballen. Een wereld van verschil met de situatie waar VVV momenteel in verkeert. Punten vandaag zouden er ook voor zorgen dat er niet teveel druk op de wedstrijd van zondag kwam te liggen. Dat mocht niet zo zijn.

Dus bidden, geluksmuntjes in de wensput gooien, wellicht nog een supporter die zijn ziel wil verkopen aan de duivel? Alles is geoorloofd om ervoor te zorgen dat de ziekenboeg leegkomt.

Nog 9 min 2 (ajax/psv) wedstrijden om ons veilig te spelen. Met de huidige personele problemen wordt dat een uitdaging van jewelste.

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten