6

VVV- PSV

6 wedstrijden nog te gaan voor de geel-zwarten om een nieuw jaar eredivisie zeker te stellen. De eerste in deze reeks is een thuiswedstrijd tegen PSV. In gedachten strepen we deze al weg. Mochten we wat mee snoepen is het meegenomen, de verwachtingen voor dit weekend zijn echter nul.

Maar ondanks dat deze wedstrijd zondag gespeeld wordt, begint het weekend al op zaterdag. We kijken toch ook een beetje naar de uitslag van de wedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Emmen. Na 10 minuten is oud VVV-er Roel Janssen al het solliciteren naar de eerste gele kaart. Sittard mist een grote kans, en daarna geldt hetzelfde voor FC Emmen. 0-0 met rust. Verder kijk ik niet meer, en wacht wel op een melding op de telefoon als er daar iets gebeurd. Het is oud VVV-er Roel Janssen die zijn oude club de nek omdoet. Penalty en Rood leid een overwinning van Emmen in, en zo naderen zij tot op één punt van de Venlonaren. Tot zover de inleiding van het weekend. Ik verwacht nog meer ergernis, en helaas (zelfs zonder verwachtingen), gaat dat gebeuren.

Achter de goal hangt in elk geval een mooi doek dat de spelers van VVV bewust moet maken van 6 finales. Ik ga ervanuit dat het er eigenlijk 4 zijn (psv en ajax tel ik even niet mee). En het mooiste moment van de dag moet nog komen. Voorafgaand aan de wedstrijd is er het zondagsgebed van stadionspeaker Bart Houtermans dat we u niet willen onthouden. Om te voorkomen dat men dit gemist heeft, delen wij even deze tweet van NOS Voetbal. Het kijken meer dan waard, anders heb je echt iets gemist. https://twitter.com/NOSvoetbal/status/1381235702231339009?s=20

De wedstrijd begint, en zoals verwacht is de overhand bij PSV. In tegenstelling tot de voorgaande weken ‘staat’ het wat beter bij VVV heb je het gevoel. PSV scoort halverwege de eerste helft de 0-1, en blijft op hetzelfde tempo doorvoetballen. Daar kan VVV zich redelijk staande in houden. Probleem ligt in de momenten dat er wel voor dreiging gezorgd kan worden. De passing is op die momenten niet zuiver genoeg. Toch beweegt VVV zich wat vaker op de helft van PSV, wat enkele corners voor de Venlonaren oplevert. Ruststand blijft 0-1, en daar kunnen we wat mee. Langer volhouden, en op het laatst nog iets proberen om zo een puntje mee te pikken. Maar dan komen toch weer eens de momenten van ergernis. Luhukay brengt de eerste aanvallende wissel, maar zoals al vaker de laatste jaren, lijkt dat net het uitgelezen moment voor een tegenstander om het verschil naar 2 doelpunten te brengen. Hoe de 0-2 tot stand komt is nog ergerlijker. Het lijkt in eerste instantie al buitenspel, maar het doelpunt wordt toch goedgekeurd. 5 minuten later komen ze nog een keer met een herhaling waarbij het beeld stilgezet wordt met een blauw lijntje. Duidelijker kunnen ze het niet maken (of onduidelijker?), want het lijkt dat het hele bovenlichaam en hoofd voor de bal zitten op moment van spelen. Toch wordt de treffer goedgekeurd, en gaan we gewoon verder. Onduidelijkheid en frustratie bij de VVV-supporters. Wellicht een keer een idee voor VVV-Venlo om hier navraag over te doen en een duidelijke uitleg te verkrijgen, om zo duidelijkheid in deze situatie te scheppen. Enkele weken geleden werd er bij een treffer van VVV meer dan 5 minuten gekeken of er een millimeter buitenspel was, nu gaat een overduidelijke buitenspel-actie gewoon door. Ook in het omveld (ESPN / Wedstrijdcommentator), gaat men verder tot de orde van de dag en wordt deze vraag niet gesteld. Het is duidelijk, het verschil tussen deze twee doelpunten is maar 2 letters.

Maar het wordt nog erger. Daar waar Rosario met twee wilde en onbesuisde acties eerder geen geel kreeg, krijgt onze topscoorder deze na een frustratie-overtreding wel. Gevolg: geschorst in de belangrijke wedstrijd tegen Sparta. Pfffff het is weer zo’n dag. Na de wedstrijd wordt dit nog even aangewakkerd door nog even nader naar een bijna-strafschop situatie met Vito van Crooij te kijken. Daar waar eerst benoemd werd dat de verdediger de bal wegtikt, en daarna Vito raakt, lijkt het ook hier weer precies andersom. Het lijkt wel een calimero-verhaal vandaag, maar gelukkig zag ik op social media ook genoeg PSV volgers die bij enkele momenten hun bedenkingen hebben.

Nu 2 weken rust. Het zag er vandaag alweer wat beter uit. Wellicht zijn die 2 weken ook voldoende om Christos Donis weer speelklaar te krijgen. Giakoumakis zal er in elk geval niet bij zijn. Dan maar iemand anders die die ene bal, die drie punten waard is, erin schiet. Ondanks de slechte reeks is lijfsbehoud nog steeds binnen (eigen) handbereik. Dus niet opgeven, nog 4 finales en een oefenpotje tegen Ajax.

#HomeDaysVenlo

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten