Vvvjaz

VVV - jong az

Met Jong AZ kwam gisteravond de koploper van de jupiler league op bezoek. Een positie die aangeeft dat de unieke aanpak van de Alkmaarders m.b.t. opleiding talenten in elk succesvol is.

De Venlonaren starten met de spelers die de voorgaande week zo goed gepresteerd hadden in de tweede helft van het duel tegen Almere City. En ook nu is het bevlogen spel van de Venlonaren aanwezig. Het duel speelt zich grotendeels af op de helft van de tegenstander, maar het creëren van kansen blijft een manco in het spel van de Venlonaren. Desondanks zijn er enkele mogelijkheden, die vooral voortkomen over aanvallen over rechts. De eindpass is vaak niet goed genoeg om voor echt gevaar te zorgen Een grote kans is er voor Erik Sorga, die de bal hoog over schiet vanuit kansrijke positie. Maar het is tekenend dat de grootste kans voor de Venlonaren een te harde terugspeelbal van AZ is, die door de keeper nog net voor de doellijn weggewerkt kan worden.

AZ krijgt zowaar een nog grotere mogelijkheid op de 0-1. Na een goede actie ligt de hoek voor het uitzoeken, echter een onbesuisd hard schot volgt dat recht op Zima afgevuurd wordt. Ruststand 0-0.

Na rust een waarschuwingssignaal voor VVV. Een snelle pass, en een AZ speler gaat alleen op het doel van VVV af. Ook hier weet Zima weer redding te brengen. Vervolgens zien we telkenmale dezelfde 2 zaken terugkeren. VVV komt vaak door over rechts, maar nog steeds blijft het rendement van deze aanvallen te laag, en komen hier weinig echte kansen uit voort. Bij balverlies zien we AZ razendsnel omschakelen. Met opvallend hoge passings-ssnelheid, weten de Alkmaarders in die momenten VVV in de problemen te brengen. De grootste kansen zijn inmiddels duidelijk voor de gasten. Een snelle ingooi, enkele korte tikjes en AZ komt uit een druk hoekje. Wat volgt is een dieptepass op rechts en een voorzet op maat. 0-1.

VVV knokt voor wat het waard is, maar behalve enkele schoten van afstand weet VVV zich geen echte kansen uit te spelen. Het inbrengen van Stan van Dijck zet ook geen zoden aan de dijk (nee geen woordspeling), omdat er geen bruikbare voorzetten afgeleverd worden. De tijd tikt langzaam weg, en AZ neemt de drie punten mee terug naar Alkmaar.

Had VVV verdiend te verliezen?, dat niet. Maar de overwinning van Jong AZ kan ook niet onverdiend genoemd worden.

Het aanvallendere spel gaat nog niet gepaard met het creëren van voldoende echte kansen. Dus daar zit nog een punt van verbetering.

Wat we wel kunnen zeggen: We hebben eindelijk weer een sfeertribune. Laat dat dan het positieve zijn wat we vandaag meenemen van deze wedstrijd. Vervolgens kijken en afwachten of er wellicht nog wat bijkomt voor het sluiten van de transfermarkt (al lopen er ook nog genoeg transfervrije spelers rond), en of er nog wat geld vrijkomt bij een verkoop van Giakoumakis.

Op naar de volgende: Dordrecht uit. Een ding weten we na vier wedstrijden in elk geval zeker. VVV is geen zekerheidje op je toto-formulier. Het kan nog alle kanten op.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten