20210814 065710

Top Oss - VVV

We mogen weer, een awayday met VVV Venlo. De laatste dateert inmiddels van 7 maart 2020. Tegenstander is vandaag TOP uit Oss. Een eerste awayday, na een heel seizoen zonder Awaydays, zorgt voor een prima actie van ‘Fanclub d’n Twellefde Man’. Onder de noemer ‘Voor NOP naar TOP’, is de busreis voor leden van de fanclub gratis. Dit resulteert in 2 volle bussen waar zo’n kleine 100 supporters inzitten. Nog eens 160 reizen er met de auto naar Oss, wat voor een bijna uitverkocht uitvak zorgt, midden in vakantie-periode en Corana-maatregelen tijdperk. Dat is dus alvast gewoon TOP.

Wat minder TOP was, waren de regeltjes die vanuit Oss opgelegd werden. Schijnbaar is er redelijke paniek als VVV langskomt en er ook nog gelijktijdig een kermis in Oss plaatsvind. Mede door inzet van VVV zijde, ontsnappen we aan een verplichte bus-combi. Desondanks is normalisatie nog ver te zoeken, want een auto-combi met omwisselen bij De Koel, maakt het weer redelijk vervelend voor supporters die tussen Venlo en Oss wonen om de wedstrijd te bezoeken, want ze moeten hiervoor eerst naar Venlo, en dan weer terug richting Oss.

Het mag de pret allemaal niet drukken, we mogen immers weer naar een uitwedstrijd. Eenmaal aangekomen lijken in het uitvak meer mensen te zitten dan in de rest van het stadion. Het uitvak ‘leeft’, en de sfeer is gedurende de hele wedstrijd prima. Vocaal is er van de overkant niet veel te duchten, er zijn eigenlijk maar 2 momenten waarop het thuispubliek kort het uitvak overstemt…….. maar dat voor later.

Het elftal van Jos Luhukay is ten opzichte van vorige week op enkele plaatsen gewijzigd. En door het wegvallen van Sven Braken is VVV vandaag in elk geval spits-loos. Dat was in diverse momenten goed te zien de eerste helft. VVV deed het niet slecht, maar had zeker ook op diverse momenten moeite met de tegenstander. Het verschil in die situaties was tweeledig. Het is duidelijk dat de tegenstander een elftal heeft wat grotendeels al langer samenspeelt en dus ook beter op elkaar ingespeeld is, en ook fysiek had Oss op diverse posities de overhand tegen de jonge equipe van VVV. De Venlonaren komen met enige regelmaat goed door over de vleugels, meerdere voorzetten komen in het strafschopgebied van de tegenstander, maar daar mis je dan toch een echte spits, die wel op de juiste positie staat of met de juiste loopactie gebruik had kunnen maken van deze ballen. Vlak voor rust spat een afstandschot van Wassim Essanousi nog uiteen op de lat. Ruststand 0-0.

Na rust heeft VVV het moeilijk om door de verdedigende linies van TOP te komen. Veel individuele acties mislukken, en echte dreiging voor het doel van de tegenstander blijft uit in de tweede 45 minuten. Aan de overzijde is het wel prijs, en als we praten over momenten van herkenning; een bal die teruggelegd wordt in het strafschopgebied, een schot…. en het doelpunt voor de tegenstander (die leek wel heel veel op de gelijkmaker van vorige week). Daar is dan het eerste moment dat het thuispubliek het uitvak overstemt. Dat is echter van korte duur, want ondanks de tegentreffer blijven de Venlose supporters achter hun club staan. VVV gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar dat gaat uitermate moeizaam, en dreigende momenten voor de goal van Oss komen er niet. Luhukay brengt richting het einde van de wedstrijd meer lengte in om via het aloude ‘pompen of verzuipen’ nog een resultaat te behalen. Een lange bal van achteruit brengt redding. Keeper is op weg om de bal te onderscheppen, Verdediger van Oss denkt daar anders over en raakt deze nog even met zijn hoofd. 1-1 vlak voor tijd. Gezien het spelbeeld koesteren dat puntje. Het uitvak ontploft in elk geval en het bier vliegt alle kanten op. De vreugde is echter zo voorbij. Een minuut later, en net als vorige week in blessuretijd, scoort Oss. Weg puntje. In elk geval horen we nog even de thuissupporters, en zien we ook ineens vele TOPless fans achter het doel van VVV (veel one-packs btw). Dit gaan we niet meer recht trekken, mede door het feit dat in de slotfase van de wedstrijd Good Old Niels Fleuren ingebracht is, die gaan dus niets meer weggeven.

Teleurgesteld door de late nederlaag verlaten de Venlonaren het stadion, terug naar Venlo. Op de terugweg in de bussen heerst er na deze tegenvaller uiteindelijk toch een prima stemming, en daar is niets mis mee. Een awayday (zeker een na 17 maanden), hoeft namelijk niet ‘verziekt’ te worden door het resultaat. Even verwerken, en dan weer doorgaan. We zijn en blijven immers VVV, we spelen met een jonge groep en die zal ons dit seizoen pieken en dalen voor gaan schotelen. Wat blijft is de beleving, en die was vanuit de Venlose achterban vandaag gewoon TOP (niet Oss).

Uithuilen en opnieuw beginnen, dan weer thuis tegen een van de favorieten in de eerste divisie (dat KKD vind ik maar helemaal niets).

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten