Nacvvv

NAC-VVV

Avondje NAC, dat is de laatste jaren niet zo heel slecht bevallen voor de Venlonaren.

Daar wordt ik me toch even aangesproken door een supportertje om toch vooral een stukje te blijven schrijven rondom de wedstrijden van VVV. Na drie weken van afwezigheid (ja ik had ’t druk, maar uiteindelijk geen excuus), dus maar weer eens achter het toetsenbord gekropen. Vroeger was dat niet zo’n probleem, maar schijnbaar ben ik ergens (mede door een twitteraar) toch uit de anonimiteit gekropen.

De dag begint vroeg, en het eerste wat ik eigenlijk beleef als ik op het werk kom is dat een van mijn collega’s er niet helemaal goed aan is. Het is nog vroeg, en ik schakel nog niet zo heel goed, dat komt later pas.

We vertrekken vol goede moed naar Breda en mogen ons weer mengen in de vrijdagavond uitwedstrijden files storten. Je zal er maar elke dag instaan. Geen paniek, we hebben een topchauffeur deze week. Hij omzeilt via de ringweg een groot deel zeer langzaam verkeer rond Eindhoven, en weet ook in de laatste 20 minuten nog een escape te vinden. We zijn ruim op tijd aanwezig. Ik heb het privilege om van tevoren even buiten het uitvak te komen en aldaar even een blik te werpen in het supportershome van de officiële supportersvereniging. Leuk stekkie en een prima ontvangst. Vlak voor de wedstrijd ga ik weer terug naar het uitvak, en krijg je mee wat een heerlijk sfeertje daar hangt in dat stadion met 18000 (!) supporters. Zo jammer dat in dit stadion het, mijn inziens, slechtste uitvak van Nederland zit. Eenmaal aangekomen in het ‘aquarium’, merk je dat de atmosfeer in de rest van het stadion gewoon niet tot uiting komt in het uitvak. Zelfs bij een doelpunt van NAC, lijkt het een fletse bedoeling. Welk doelpunt….

De wedstrijd tussen de 110 jarige (NAC) en de bijna 120 jarige (VVV), is interessant, waarbij VVV gedurende de eerste helft zich beter profileert dan de afgelopen 2 wedstrijden. Gevolg is een aardig setje aan kansen, dat niet leid tot een voorsprong voor de Venlonaren. De voor het eerst in de basis startende Yasar bevalt positief en is zeer bedrijvig. Spits Braken (sterk aanwezig), heeft het vizier nog niet op scherp staan. Ruststand van een aardig aan te kijken pot voetbal is derhalve 0-0.

Na rust is er ineens NAC, maar de eerste kans levert hetzelfde resultaat op zoals die voor rust: geen. In de 52e minuut is het dan wel raak. Weer Yasar die op links doorkomt en nu Huisman bedient. Deze schiet de bal mooi in de verre hoek. En dan naar dat uitvak om te juichen. NAC is aangeslagen, maakt achterin wat cruciale foutjes maar VVV weet daar niet van te profiteren. De tweede had er na een reeks kansen in de eerste 10 minuten na het doelpunt al in kunnen/moeten liggen. Dat gebeurd niet, en NAC herpakt zich. Voor zover ik gelezen heb met veel steun van het thuispubliek, maar wederom merk je daar in het uitvak niet zo heel veel van. Wat ontzettend jammer. Er volgen wat kansen voor de geel-zwarten uit Breda. En uiteindelijk krijgt VVV dan ook de deksel op de neus. Al moet gezegd worden: wat een prachtig doelpunt. Van der Gouw kansloos. En 1-1. Niet veel later een prachtig afstandsschot van Thijme Verheijen die op de lat uiteen spat. Het kan nu linksom of rechtsom vallen. Gelukkig valt ie naar onze kant, en het is Johansson die de 1-2 binnen knalt. Overleven tot het einde, feestje en terug naar Venlo.

Maar hier is het verhaal nog niet af. Bijna aangekomen bij het stadion staan daar schijnbaar zo’n 40 kansenpareltjes van Roda. De bussen (spelersbus en supportersbus) mogen niet naar De Koel. Uit veiligheidsoverwegingen, moeten de bussen wachten bij het van der Valk Hotel tot het sein ‘veilig’ gegeven wordt. Natuurlijk wordt daar het een en ander gezongen. Dus de hotelgasten hebben ook mee mogen genieten van de overwinning op NAC. Na een tijdje mogen we weer naar De Koel en terug naar huis.

Inmiddels weet ik ook waarom mijn collega ‘s morgens buikpijn had. Die woont in Breda, en zag de bui natuurlijk al hangen. Dus die stuur ik toch maar even een appje. ‘s morgens nog niet goed wakker hoor ik alweer van de volgende impact van de avond. De jeugdwedstrijd IVO – FCV O13 is afgelast. Het gerucht gaat dat zij vrijdagavond in de voorbereiding op deze belangrijke wedstrijd in het van der Valk hotel verbleven, en de hele avond wakker gehouden werden door spelers en supporters van VVV die zich daar om (voor hun onduidelijke redenen) ophielden.

Op naar de volgende geel/zwarte ploeg om aan de zegekar te rijgen. Wie dat is weten we allemaal. Op naar een goed gevuld uitvak.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten