Jaj

Jong ajax - VVV

Weer zo’n oninteressant potje tegen een jong team, met een begroting waarbij elke eerste divisie club zich de vingers zou aflikken. VVV komt er de eerste helft niet aan te pas en na een snelle openingstreffer is het een wonder dat VVV niet op een grotere achterstand gezet wordt. Dit is mede te danken aan Danillo (ja, diezelfde Danillo die vorig seizoen lang gelijke tred met Giakoumakis hield in de race om de topscoorders titel van de eredivisie). Voor rust is er niet veel te beleven vanuit Venlose zijde, en wordt vooral de irritatie opgewekt door de scheidsrechter die schijnbaar weer op een manier fluit die aangepast is aan Ajax en een jongteam. De bekende voordeeltjes zijn er weer, maar vooral dat constant fluiten voor van die overtredinkjes waarbij het lijkt of er een jeugdwedstrijdje gespeeld wordt wekt de nodige irritatie op.

In de rust wisselt Luhukay twee spelers, in de hoop de wedstrijd te kunnen kantelen. En zowaar, VVV gaat met de nodige dadendrang op jacht naar de gelijkmaker. En nadat een overduidelijke handsbal niet bestraft wordt met een strafschop (we spelen tegen Ajax), is het Mitchel van Rooijen die de gelijkmaker op het scorebord weet te zetten. Dit lijkt toch iets waar de spelers van Ajax de nodige moeite mee hebben, want het roept de nodige reacties op bij de ajacieden. Maniertjes, provocaties en irritant gedrag, waarbij vooral de doelman van de tegenstander zich na de 1-2 laat gelden. Na 40 jaar betaald voetbal kijken heb ik hem dan eindelijk gevonden; de grootste idioot die ik ooit op een voetbalveld gezien heb. Aan de overkant is een lichte overtreding een penalty (had ik al gezegd dat we tegen Ajax speelden?). Danillo kan dan toch ook eindelijk scoren op deze manier, al gaat dat via de binnenkant van de paal ook nog met de nodige moeite. De wedstrijd is beslist, maar diverse ajacieden lijken nog onder de invloed van wat pillen. De mafkees in het doel gaat lekker door met zijn provocaties en ‘overacting’, in het veld gaat éénmalig international Rensch in de fout. Na een overtreding zonder bal in de buurt (geel), en even later, voordat de vrije trap genomen kan worden, de bal nog wegschieten (weer geel), krijgt hij binnen 30 seconden een dom (rood) kaartje richting kleedkamer. Op de tribune vraag je je twee zaken af: A) zou een beetje trainer (ajax) die clown in het doel niet moeten wisselen?, B) zou een beetje trainer (VVV) niet even een jeugdspeler in moeten brengen met maar één opdracht?. Dat laatste zal wel niet, maar die eerste…. Als club wil je toch niet geassocieerd/vertegenwoordigd worden door zo’n mafketel? VVV probeert het nog even, maar een terechte nederlaag kan niet meer afgewend worden. Bier werd er in elk geval niet gegooid naar die doelman, want de meesten die een biertje kopen terwijl ze niet van plan zijn om het op te drinken, hadden dit al weggewerkt bij de gelijkmaker van VVV.

Na het laatste fluitsignaal gaat Delano van Crooij nog even aan die doelman vragen wat hem nou bezield. Gevolg een klein opstootje, waarbij de keeper van de tegenstander nog even laat zien uit welk hout ie gesneden is. Provoceren en er dan snel vandoor gaan. ‘Wat unne miet’. Met deze actie (het opkomen voor je club en supporters), maakt Delano zich bij mij in elk geval nog even Man of the Match. Tot slot dan nog een berichtje voor de moraalridders van de KNVB, (en laat ik voorop stellen, ik keur het gooien van bekers bier naar de tegenstander af) als je het gooien van bier wil voorkomen, mag men ook even kijken naar het proverend gedrag van dit soort stumperds.

Op naar de volgende (zware) wedstrijd: ADO uit.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten