Emmen

Emmen - VVV

Na de midweekse slijtageslag tegen NAC, staat drie dagen later alweer de volgende zware klus voor de deur. De Venlonaren mogen op bezoek bij FC Emmen. Het (voormalig?) kleine clubje uit Drenthe zit, zeker sinds de promotie naar de eredivisie, in een behoorlijke groeifase. Grote sponsoren worden binnengehaald, en een nieuw stadion is in de maak. We verwachten in elk geval een lastige klus voor onze geel-zwarten. We moeten vertrekken op de onhebbelijke tijd van 16:30. Emmen ligt immers niet langs de deur. Beide zaken zorgen waarschijnlijk voor een slecht gevuld uitvak. Ik moet hierbij terugdenken aan de actie ‘video’s veur VVV’, die vorig jaar gehouden werd, waarbij supporters een filmpje in konden dienen om de spelers een hart onder de riem te steken. Een van de filmpjes ging toen over het voorkomen van vrijdagavond file wedstrijden. Helaas mocht dat filmpje niet baten, want ook nu weer zijn er de nodige opstoppingen en duurt de rit wat langer dan de routeplanner aangeeft. We zijn echter ruim op tijd (half uurtje vantevoren) bij ‘De oude Meerdijk’, en dat ondanks een pitstop waarbij een nieuwe reclame campagne bedacht wordt voor de shirtverkoop van VVV-Venlo.

Het standaard ritueel kan weer beginnen; we pakken een pot bier en de wedstrijd kan beginnen. We worden verrast door een lichtshow op het moment dat de spelers het veld betreden, ook die investeringen zijn dus mogelijk in Emmen. De groei die de club doormaakt (en ik gun het ze van harte trouwens), heeft ook zijn nadelen. Dat het stadion vol zit is prima voor de club, echter ze hebben inmiddels ook iets wat eerder alleen bij NAC gespot kon worden: Plexiglas-Pipo’s. Die komen later nog wel een keertje voorbij (ze moeten immers eerst even het resultaat afwachten). Emmen begint in elk geval furieus, en dat onder leiding van voormalig VVV-speler Peter van Ooijen. Die hadden we nog graag bij ons op het middenveld de lijntjes uit zien zetten. VVV wordt teruggedrukt, er zijn enkele hachelijke situaties, maar vooral één zeer grote kans. Alleen voor doelman Zima, wordt de paal geraakt, en de rebound voor een leeg doel, wordt naast gegleden. VVV ontworsteld zich echter uit de wurggreep. Emmen blijft voetballend de overhand houden, maar de Venlonaren spelen naar hun mogelijkheden, de eerste helft ontspint zich dan ook een interessant duel met kansen aan beide zijdes. VVV krijgt in de eerste 45 minuten drie grote kansen om te scoren, maar weet daar via Braken en Roemer geen gebruik van te maken. En aangezien ook Emmen zijn mogelijkheden niet benut, gaan we met een onverwachte 0-0 stand de rust in.

Na rust zien we een ander duel. Is het de vermoeidheid van de lange bekerwedstrijd dinsdag (?). VVV kan niet meer het spel van de eerste helft op de mat leggen, en Emmen weet zich al snel wat kansen te creeeren. In de 63e minuut valt de treffer die al een tijdje in de lucht hangt. 1-0 voor Emmen. We verwachten niet dat de rood-witten nu anders gaan spelen, dus oppassen dat het niet helemaal in elkaar zakt nu. Dat gebeurd in elk geval qua score niet, maar VVV kan Emmen vooralsnog niet in de problemen brengen. Enkele wissels van Luhukay moet het spelbeeld op zijn kop zetten, want ja…. Één doelpuntje achter kan zomaar door een kans teniet gedaan worden. Er lijkt nog één echte kans in de maak, maar Smans ziet Braken niet naast zich lopen, en zijn van richting veranderde schot vliegt naast het doel. Op het laatst nog een voorzet, maar in de slotseconden zeilt ook de daaropvolgende kopbal naast het doel. Het eindsignaal ‘bevrijdt’ Emmen van een toevalstreffer van de Venlonaren, en maakt de baan vrij voor de Plexiglas-Pipo’s. ze verzamelen zich langs het uitvak, en menen allerlei gebaartjes te moeten maken naar de meegereisde VVV-supporters. Past niet bij deze club, maar groeistuipen gaan gepaard met allerlei ongemakken denk ik dan maar.

We mogen de lange terugreis aangaan, maar in de bus lijkt de tijd voorbij te vliegen. Goed en wel op de snelweg is er een VVV-quiz, met enkele ‘weetjes’, maar vooral wat leuke en onverwachte vragen prima gepresenteerd door onze Quizmaster. Voor de winnaar is er een leuk prijzenpakketje. Opvallend is wel dat er in de bus iemand zit die een groot deel van de weetjes-vragen zelf live meegemaakt heeft, gelukkig heb je op die leeftijd niet meer alle herinneringen paraat, en dat is dan ook verrassend genoeg niet de winnaar van de quiz. We vullen zo in elk geval al snel een uurtje van de terugreis. Om middernacht is er nog een kleine ronde moppentappen, en onze vaste stand-up comedian brengt weer een leuke interactieve show ten tonele waarbij hij op het laatst toch weer iedereen op het verkeerde been zet. Goed voorbeeld doet volgen. De Quizmaster valt ook nog even bij, en daarna is het rust in de bus. Nog een kleine 40 minuten en we zijn weer thuis, en ondanks dat Breda dichterbij ligt dan Emmen, is de bus eerder terug in Venlo, dan afgelopen dinsdag. Iedereen weer veilig afgeleverd, op naar de volgende…….. Jong Ajax.

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten