Achterwand O

Eindejaarswoord

Op het einde van het jaar meent iedereen nog even wat te moeten schrijven. Dus ook ik kruip nog even op de valreep van 2021 achter het toetsenbord. Het jaar is bijna om en wederom (of nog steeds), zitten we in de greep van Covid-19. We willen er eigenlijk niet al teveel aandacht aan besteden, maar mogen natuurlijk niet vergeten dat dit virus een greep op de wereld heeft, en de impact voor vele mensen enorm hoog is, zowel economisch, als ook medisch, maar voor veel anderen ook ‘gewoon’ in het dagelijkse leven. We wensen iedereen via deze weg dan ook veel sterkte en hopen dat we allemaal weer gezond en zonder andere schade, ergens in de nabije toekomst uit dit langlopend drama stappen. Een drama waarin wij als voetbalsupporters natuurlijk ook onze impact gevoeld hebben.

Verder willen we het hier ook bij laten. De (social) media berichten al meer dan genoeg over dit onderwerp. Het jaar begon in elk geval geweldig. VVV lijkt zich in de gebruikelijke januari tussenspurt weer te verzekeren van een jaar Eredivisie. Jakko scoort er duchtig op los, en we bereiken zelfs de halve finale van de beker. Maar zo hard als het ging in januari, zo slecht ging het in de maanden erna. VVV valt dieper en dieper weg en een ‘eindeloze’ reeks aan nederlagen zorgt ervoor dat het seizoen in mineur wordt afgesloten met degradatie naar de KKD.

Daar wordt een mooie start van het seizoen gemaakt, we mogen immers weer naar het stadion. En dat zullen we weten ook. Het hek tussen O2 en O3 is weg, er is een trommelstand op de O-tribune, en nog belangrijker, er zijn supporters die De Koel weer willen laten kolken zoals vroeger. ‘langs de lijn’ is de supportersvereniging ‘D’n Twellefde Man’ druk bezig om hun steentje bij te dragen aan het nieuwe seizoen. Na het afsluiten van een convenant met VVV-Venlo, gaat ‘D’n Twellefde Man’ met behulp van enkele enthousiaste vrijwilligers het nieuwe fancafé Beej Jan beheren. En wat voor een succes is dat. De sfeer zit er vanaf de eerste wedstrijd in. Via een sponsorwand in het fancafé is het mogelijk om sfeeracties te ondersteunen. De zogenaamde ‘Club van 50’ is een groot succes en (zolang we wedstrijden mogen bezoeken), komen er wekelijks nieuwe supporters/groepen/bedrijven bij, die de club een warm hart toedragen en op deze manier bij willen dragen aan de sfeer in en rond het stadion. Wij danken dan ook alle deelnemers aan dit initiatief, en hopen natuurlijk dat zij ook volgend seizoen hun plekje op het club van 50-bord verlengen. Maar daar waren we er nog niet mee. Want ook het uitwedstrijden bezoek moest verbeteren. De prijzen om een uitwedstrijd te bezoeken waren volgens ons ontzettend hoog. En ook daar zijn we mee aan de slag gegaan, waardoor het dit seizoen mogelijk was voor leden om voor ZES euro een bus-ticket te verkrijgen, ongeacht de afstand die afgelegd moet worden. Meer fans naar uitwedstrijden is weer meer sfeer en support voor ons team. En gezien de aantallen die dit seizoen met de bus naar uitwedstrijden zijn gegaan (in vergelijking met voorgaande seizoenen), mag ook dit deel van onze hoofdtaken als succesvol benoemd worden.

Daarnaast mogen we vooral niet vergeten iedereen te bedanken die deze zaken mogelijk gemaakt heeft. Vele mensen steken toch de nodige tijd in de realisatie van bovenstaande zaken. Naast mijn mede-bestuursleden, zijn dat natuurlijk de vrijwilligers ‘Beej Jan’ die iedereen rondom de wedstrijden een gezellig thuishonk bezorgen. Maar ook de supporters die in en rond het stadion bezig zijn om de club te steunen. Wat te denken van de prachtige sfeer-actie voor onze captain Danny Post dit seizoen, of de prachtige achterwand op O, die nu voorzien is van de tekst: Veur Altied VVV. Ik wil hierin nogmaals benadrukken dat wij deze dingen niet maken, maar faciliteren. Ere wie ere toekomt namelijk dus de credits voor deze ontwerpen en werkzaamheden gaan geheel naar de supporters die dit uitvoeren. En wat te denken van de prachtige oude stadionlampen die in het fancafé hangen. Deze zijn geheel onder handen genomen en vernieuwd door een supporter waardoor ze nu kunnen ‘shinen’ in het fancafe.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op de nieuwe wind die door en rondom De Koel waait. Een frisse wind die er ook voor gezorgd heeft dat ons ledenaantal weer flink toegenomen is dit seizoen (+13%). Een positieve waardering voor de inzet die we allemaal leveren. We bedanken dan ook via deze weg al onze leden voor hun steun en vertrouwen.

Dat gezegd hebbende moeten we ook nog een ding benoemen waar we ons met enige regelmaat wel zorgen over maken; de toekomst van de supportersvereniging, maar ook de mogelijkheden om nog meer dingen te doen en te bereiken. Hiervoor zijn mensen nodig die in willen stappen op bestuurlijk niveau. Er zijn nog voldoende dingen die we niet goed (genoeg) doen, waar we beter in kunnen worden, zaken die anders kunnen/moeten en nieuwe dingen die we willen oppakken/organiseren/verzinnen. Afgelopen seizoen heeft geleerd dat de supportersvereniging leeft. Dat willen we graag zo houden. Dus mocht iemand eens interesse hebben, neem eens contact op met ons.

Rest mij om iedereen een gezond en voorspoedig 2022 te wensen, en dat we elkaar weer allemaal snel mogen ontmoeten bij de plek waar het voor ons allemaal om draait: Stadion De Koel.

Namens het bestuur van ‘Fanclub d’n Twellefde Man’

Marcel Janssen

Club van 50

VOORDELEN LIDMAATSCHAP:

  • 10 procent korting op merchandisingartikelen in het FanCentre (Fanshop), met uitzondering van 'Masita' wedstrijdkleding
  • Een jaarlijkse feestavond
  • Altijd tegen kostprijs (minimaal € 5,- korting!) met de bus mee naar uitwedstrijden
  • Toegang tot de door de Fanclub georganiseerde activiteiten