Petrovic

Petro's corner

Liefde op afstand

Dit is helaas geen ingezonden brief voor de Penthouse, maar iets wat ieder mens voelt in 2020.

Liefde op afstand, of het nu om je broer gaat die in de zorg werkt, of je tante die tot een risicogroep behoort. We hebben er allemaal mee te maken. Op vele verschillende wijzen en in alle lagen van de bevolking. Het virus is namelijk immuun voor grenzen, huidskleur, genders of religies.

Wie had er ooit gedacht dat we met zijn allen een stadionverbod zouden krijgen? Niemand. Nooit.

Maar zo is het wel nu. Het voetbal gaat door, maar zonder ons.

Liefde op afstand dus, niet meer juichen in de Koel en over mekaar heen vallen op O3 maar in kleine groepjes of zelfs alleen voor de tv of radio zitten.

Niet samen zingen om het team over een tegentreffer heen te helpen, in de rij staan voor een lading grote pils en daarna weer bij de wc's, het geeft je als supporter een gevoel van machteloosheid.

Want wat zouden we graag weer samen uitbarsten in vreugde bij een treffer van Giakoumakis of Arias of een redding van Kirschbaum op de lijn. Maar wat merk je hoe langer het duurt steeds meer dat het om zoveel meer gaat. Dit is zoveel meer dan het spelletje. Dat merken we allemaal iedereen op zijn eigen manier en zonder uitzondering.

Enfin. Het beeld is helder, wat ik eigenlijk wil zeggen is: liefde op afstand is niks voor voetbalsupporters, maar laten we maar gewoon lekker verliefd blijven met zijn allen, laat je dus vooral horen en zien als het om onze club gaat. Samen juichen samen näölen, blijf dat vooral.doen. Wees creatief in steunacties, hang de VVV vlag uit op wedstrijddagen. Draag je muts, sjaal, trui of shirt met trots en deel het op social media op wedstrijddagen onder de hashtag van de betreffende wedstrijd.

Laten we dus met zijn allen tonen dat liefde op afstand liefde blijft, dan laten we dat virus een dikke vinger zien.

Hup hup hup VVV,

Petrovic